Nieuws

Pups geboren

We hebben heuglijk nieuws, deze morgen zijn 5 kerngezonde pups geboren, vier reutjes en een teefje, dit is het 2e nest van Snuf.

Lees meer »

Puck +

Puck, hebben we helaas moeten laten inslapen.Een super hond waar we zeergoed mee hebben gewerkt in het veld, veel veel nazoeken heeft ze op haar naam staan, een hond om niet tevergeten.

 

Lees meer »

Snuf verwacht pups

Deze morgen hebben we een echo laten maken bij Snuf, de veearts is op bezoek geweest.

Het blijkt dat Snuf drachtig is, als alles goed verloopt verwachten we pups medio half Augustus.

Lees meer »

Dekking Snuf

Een 2e dekking voor Snuf, staat in de planning voor medio Juni 2020. 

Indien een geslaagde dekking zijn de pups beschikbaar voor serieuze jagers met goede jacht mogelijkheden of serieuze voorjagers & hondenliefhebbers die zweetwerktraining willen volgen.

Beide ouderdieren zijn FCI erkend, de pups worden afgegeven met een FCI erkende stamboom.

Lees meer »

Pups geboren

We hebben heuglijk nieuws, deze morgen zijn 4 kerngezonde pups geboren, drie reutjes en een teefje. Dit worden de eerste pups met de kennelnaam van de Kouwbergsche Akkers.

Lees meer »

Snuf is Drachtig

Deze morgen met Snuf naar de veearts geweest en een echo laten maken.

Het blijkt dat Snuf drachtig is, als alles goed verloopt verwachten we pups medio begin mei.

Lees meer »

Dekking Snuf x Duncan

Deze dag is Snuf gedekt door Ned & Int Kamp Duncan Airgialla, beide ouderdieren zijn F.C.I en I.S.H.V erkende honden, een super combinatie nu maar hopen dat ze drachtig is. We moeten de natuur even op zijn beloop laten gaan, en hopen dat de Snuf drachtig is. Indien een geslaagde dekking zijn de pups beschikbaar voor serieuze jagers met goede jacht mogelijkheden of serieuze voorjagers & hondenliefhebbers die zweetwerktraining willen volgen.

Lees meer »

Derde Examen Keurmeester

Mijn derde en laatste examen heb ik afgelegd voor het keurmeesters schap, op een luid op spoorproef te Hekendorp georganiseerd door de Nederlandse Brakkenclub. Het was een zeer natte dag met een stevige westen wind, ondanks slechte condities hebben we toch goed hondenwerk gezien, dit in een goed met wildbezet jachtveld.

Lees meer »

Dekking Snuf

Een dekking voor Snuf staat in de planning voor medio eind Maart 2019. Een geschikte reu met de juiste werkeigenschappen en een uitmuntend exterieur is gevonden. 

Indien een geslaagde dekking zijn de pups beschikbaar voor serieuze jagers met goede jacht mogelijkheden of serieuze voorjagers & hondenliefhebbers die zweetwerktraining willen volgen.

Beide ouderdieren zijn FCI & ISHV erkend, de pups worden afgegeven met een FCI erkende stamboom.

Lees meer »

Tweede Examen Keurmeester

Deze dag het tweede examen afgelegd voor het keurmeesters schap bij de Cesky Fousek Vereniging Nederland. We waren te gast op het schitterende landgoed Sandenburg te Langbroek, een mooi landgoed met een goede wildstand. De sporen waren goed en vakkundig geprepareerd, ze waren zo uitgezet zoals het in een praktijksituatie zou kunnen voorkomen. We hebben goed hondenwerk gezien en een mooie geslaagde dag gehad.

Lees meer »

Examen Keurmeester

Eerste examen afgelegd als keurmeester bij de NTC te Westervelde, een leuke dag met mooi hondenwerk, in een zeer mooi wildrijk jachtveld.

Lees meer »

Zweetspoor A- ZG toegekend.

Tijdens Zweetspoor A- te Nederweert georganiseerd door Nederlandse Brakken Club is aan Puck een kwalificatie ZG- toegekend.Hiermee kan de titel Nederlands Werkkampioen worden aangevraagd.

Lees meer »

Zweetspoor-D

Zweetspoor-D te Reusel, georganiseerd door Vereniging Vrienden Duits Draadhaar is aan Puck een kwalificatie G toegekend

Lees meer »

Zweetspoor-D

Zweetspoor-D te Nuenen georganiseerd door Vereniging Vrienden Duits Draadhaar is aan Puck een kwalificatie G toegekend

Lees meer »

Kennelregistratie Raad van Beheer

Op 3 mei 2016 zijn we trotse eigenaar geworden van de Kennel v/d Kouwbergsche Akkers en is deze tevens ingeschreven bij de Raad van Beheer in het register van kennelnamen onder no.269431

Lees meer »

Zweetspoor Special E / U1-CACT toegekend

Zweetspoor Special - E te Someren-Heide  georganiseerd door Vereniging Vrienden Duits Draadhaar is aan Puck een U1+CACT kwalificatie toegekend.Op de zweetspoor-special worden alle honden uitgenodigd die in het laatse wedstrijd kalender jaar een CACT hebben toegekend hebben gekregen.Aan het einde van het jaar (wedstrijd kalender jaar) wordt dan de special georganiseerd.

Lees meer »

Zweetspoor E

Zweetspoor-E te Nederweert georganiseerd door Nederlandse Brakken Club is aan Puck een kwalificatie ZG toegekend

Lees meer »